Zwangerfit®

Zwangerfit
De eigentijdse cursus voor de zwangere vrouw die zich op actieve en verantwoorde wijze wil voorbereiden op de bevalling en de periode daarna.

Van mei tot eind september:
Outdoor: lekker buiten met gebruik van klein materiaal
Kosten: 100 euro voor 8 lessen

Deelname is mogelijk vanaf de 16e week zwangerschap tot kort voor de bevalling. Instromen kan altijd, dus begin wanneer jij wilt!

ZwangerFit® bij Active Bellies (indoor) betekent actief oefenen, op zorgvuldig gekozen muziek, met en zonder gebruik van klein materiaal, afgestemd op je eigen niveau, samen met anderen en tegelijkertijd relevante informatie opdoen gericht op de zwangerschap en bevalling. In de winter (oktober tot en met maart) zijn we binnen aktief.

De ZwangerFit® les begint met een warming up, gevolgd door oefeningen gericht op onderhouden en/of verbeteren van de conditie en spierkracht. Speciale aandacht is er voor stabilisatie en coordinatie. Natuurlijk ademhalingstechnieken en ook de bekkenbodemspieren worden niet vergeten. De les wordt afgesloten met rek- en ontspanningsoefeningen.

De coaching, ofwel voorlichting, wordt in een aparte sessie gegeven waarin de volgende  onderwerpen besproken worden, o.a.:
– Houding en beweging
– Rug- en bekkenklachten voorkomen
– Bekkenbodemspieren
– Verschillende fases van de bevalling
– Weeën opvangen
– Rol van de partner
– Kraambed
– Hoe en wat als kindje geboren is

Deelname aan ZwangerFit® bevordert het herstel en terugkeer naar het activiteitenniveau van voor de zwangerschap!

Meldt je aan en kom meedoen!

cursus 2017
Iedere vrijdag ochtend van 9.30-10.30 uur
Kosten: 100 euro voor 8 lessen

Vanaf 19 mei Outdoor: Amsterdamse Bos ingang Silversant.

IMG_8165

IMG_8166

IMG_8169